Romantika Vendégházak, Apartmanok

Velencei-tó - Agárd    +36 30 323 5035, +36 22 271 085

Látnivalók a Velencei-tónál

Gárdonyi GézaRomantika Vendégházak - Agárd, Velencei-tó, Látnivalók: Gárdonyi Géza emlékház, Gárdony
Emlékház

2484 Gárdony-Agárd, Sigray u. 1.


A nagy magyar író 2007-ben felújított szülőházában 2009-ben a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Heves Megyei Múzeumi Szervezet új emlékkiállítást rendezett be. A tárlat bemutatja Gárdonyi Géza életének legfőbb állomásait, irodalmi munkásságának kiemelkedő értékeit. A tárlókban naplója és műveinek legszebb kiadásai mellett néhány eredeti, személyes tárgya is megtekinthető. A Gárdonyi 150 Emlékévben, 2013. augusztus 3-án, az író születésnapi ünnepségén a NKA támogatásának eredményeképpen felavattuk Kligl Sándor szobrászművész alkotását, mely Gárdonyi Gézát ábrázolja a Gárdonyi Emlékháznál.

Gárdonyi rönkvárRomantika Vendégházak - Agárd - Látnivalók: Gárdonyi rönkvár - Gárdony

2484 Gárdony-Agárd, Sigray u. 1.


A Gárdonyi rönkvár az Egri vár, az Egri csillagok c. regény helyszínének kicsinyített mása, Gárdonyi Géza szülőháza mellett épült meg Agárdpusztán. A Rönkvár hozzájárulhat a hősies helytállásról való emlékezet fenntartásához hasonlóan Gárdonyi Géza regényéhez, az Egri csillagokhoz. Ha meglátogatják a rönkvárat , közelebb kerülnek az akkori korhoz, a régi emberekhez; a regény történései élményszerűbbek lesznek a rönkvárbeli kalandok után. A gárdonyi várkapitány végigkalauzol a váron, a kazamatarendszeren, és természetesen bepillantást nyerhetnek a várvédő vitézek életébe!

Dinnyési TemplomkertRomantika Vendégházak - Agárd, Látnivalók: Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központ, Dinnyés
Hagyományőrző Turisztikai Központ

 

Dinnyés

 

A 2010-ben átadott rendezvényközpont Gárdony Dinnyés településrészének központjában található, a Szent György templom közvetlen szomszédágában. A csendes, falusias környezetben elhelyezkedő létesítmény vonzerejét építészeti különlegessége, kiváló felszereltsége mellett növelik a természeti, táji adottságok: Dinnyés nyugati határában helyezkedik el a Dinnyési Fertő Természetvédelmi Terület, a Velencei-tó nyugati úszólápjait a Velencei-tavi Madárrezervátum foglalja magában, mindkettőt a Duna-Ipoly Nemzeti Park gondozza.

Chernel IstvánRomantika Vendégházak - Agárd, Látnivalók: Chernel István madárvárta, Agárd - Gárdony

Madárvárta


2484 Agárd, Chernel I. u. 57.


Létezik a Velencei-tó partján egy parányi csendes öböl, partján egy nádfedeles házikó, és kilátó. Az agárdi Chernel István Madárvártán hosszabb szünet után, a 2010-es felújítást követő átadó ünnepség után, 2011-ben újra indult az élet. Egyre többen keresik fel új és visszajáró vendégek.  Szezononként közel kétezer látogató érkezik a tóparti madarászbázisra, közülük sokan külföldiek szerte Európából. Sokan kedvet kaptak, hogy megtekintsék az „új” Madárdal tanösvényt és a helyi természeti értékeket.

Agárdi parkerdőRomantika Vendégházak - Agárd, Látnivalók: Agárdi Parkerdő, Agárd

Agárd


Agárdon, lakóházakkal övezve, mégis megőrizvén a maga természetességét, terül el a város „ékszer doboza”, a Parkerdő. Az erdei futópálya mentén felállított információs pontokon akár egy kellemes séta alkalmával megismerhetik történetét helybeli közismert lakosok tollából született leírások által. A Parkerdő emellett számos kikapcsolódási, aktív pihenési lehetőséget kínál. Családi, baráti összejövetelektől kezdve a különböző sportrendezvényeken, versenyeken (foci, tenisz, rugby, pétanque ) keresztül országos, sőt nemzetközi találkozók, fesztiválok (Nemzetközi Hőlégballon Karnevál, Hal-,Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál ) helyszínéül is szolgál, mely rendezvények különösen nagy látogatottságnak örvendenek. 

Dinnyési VárparkRomantika Vendégházak - Agárd, Látnivalók: Dinnyési várpark, Dinnyés


2485 Dinnyés, Kossuth u. 17.


Alekszi Zoltán, a Várpark megalkotója: A célom az volt, hogy középkori magyar várakat mutassak be, egyedülálló módon. Az egyediségük abban rejlik, hogy az épületek eredeti anyagukból készültek, fából és kőből, a legvalósághűbb megjelenés érdekében. 18 vár készült el, eredeti tájolással. A várakat egy sétány övezi, mely Nagy-Magyarország formáját ölti magára, így a várak eredeti helyükön körbejárhatók. A sétányt emlékoszlopok övezik, melyek mindegyike 1-1 magyar királynak, kormányzónak, fejedelemnek állít emléket. A dinnyési Hagyományőrző Központtól néhány lépésnyire, saját udvaromon építettem fel a kuriózumnak szánt látványosságot. A makettek minden korosztály számára élményt jelenthetnek, a tárlatvezetés lehetőséget ad a történelmi ismeretek elmélyítésére.

Vörösmarty MúzeumRomantika Vendégházak - Agárd, Velencei-tó, Látnivalók: Vörösmarty Múzeum, Kápolnásnyék


2475 Kápolnásnyék, Vörösmarty utca


1802-ben a Nádasdy család építtette a kúriát, mely ispán lakként szolgált. Vörösmarty édesapja a Nádasdy család gazdatisztje volt, így itt töltötte gyermekkorát Vörösmarty Mihály, a reformkor kiemelkedő alakja, a Csongor és Tünde, a Szózat, valamint a Vén cigány megalkotója, hogy csak a legismertebb műveit idézzük fel.

Katonai EmlékparkRomantika Vendégházak - Agárd, Velencei-tó, Látnivalók: Katonai Emlékpark, Pákozd

Pákozd (KEMPP)


8095 Pákozd, Mészeg-hegy


A Katonai Emlékpark a Mészeg-hegyen az Arborétum szomszédságában található. 1951. szeptember 29-én adták át a Mészeg-hegy legmagasabb pontján álló, az 1848-as pákozdi csata emlékére állított obeliszket. Az emlékmű melletti épületben lévő múzeumban interaktív terepasztalon követhetjük nyomon az 1848-as győztes csata mozzanatait. Az I. világháborús emlékek kiállítása betekintést nyújt, hogy milyen lehetett egykor egy fa barakk. Az ismét előkerült lövészárok tanösvény szerűen mutatja be a lövészárkok részeit. Nyáron is kellemes kikapcsolódást nyújt, mivel egy része árnyas lombok alatt húzódik. Az emlékpark területén még számos szobrot, kopjafát stb. csodálhatunk meg a lélegzetelállító Velencei-tavi panoráma mellett. A KEMPP mind a gyalogos, mind a kerékpáros turistákat is szeretettel várja.

Agárdi Gyógy- ésRomantika Vendégházak - Agárd, Velencei-tó, Látnivalók: Agárdi Gyógy- és Termálfürdő, Agárd

Termálfürdő


2484 Agárd, Fürdő tér 1.


Az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő Fejér megye legközkedveltebb rekreációs központja, egy páratlan környezetben elhelyezkedő egészség-szigetként funkcionáló létesítmény.  A fürdő vize 1000 m mélyről feltörő 58C fokos, alkáli-, hidro-karbonátos, kloridos, szulfátos, kalcium- és fluortartalmú gyógyvíz, amely elsősorban reumás panaszok, kopások, mozgásszervi megbetegedések, egyes nőgyógyászati rendellenességek és műtéti fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére javasolt.

Agárdi Pálinkafőzde ésRomantika Vendégházak - Agárd, Velencei-tó, Látnivalók: Agárdi Pálinkafőzde, Agárd

Látogatócentrum

2484 Agárd, Sreiner tanya

Az Agárdi Pálinkafőzde Látogatócentruma egész évben várja a minőségi pálinka, a tradicionális magyar fogások és a kulturális élmények híveit. Az igényesen berendezett "kulináris szentély" konyhájának ínycsiklandó fogásaival és meghitt hangulatával egyedülálló kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Tini SzabadstrandRomantika Vendégházak - Agárd, Velencei-tó, Látnivalók: Tini Szabadstrand - nyitott partszakasz - Agárd

– nyitott partszakasz– Agárd


2484 Agárd Üdülők útja 4.


Az agárdi vasútállomáshoz a Tini Strand esik a legközelebb, mely jelenleg nyitott partszakaszként üzemel. Büfésor, árnyas fák, kellemes víz várja a strandolókat. Belépő nincs, de a parkoló és a mosdó használatáért fizetni kell.

A  40 éves AgárdiRomantika Vendégházak - Agárd, Velencei-tó, Látnivalók: Agárdi Pop Strand, Agárd

Pop Strand


2484 Agárd, Chernel István utca 1.


A közvetlenül a Velencei tó partján, platánfák árnyékában található Magyarország egyik legrégebbi állandó pop és rockzenei színpada  évről-évre számtalan érdeklődőt vonz. Hazánk legnagyobb zenekarai is  elsőként karikázzák be éves fellépő naptárukban a nyári Popstrand koncert dátumát, olyan szeretett magyar sztárjaink járnak ide vissza évről-évre nagy örömmel – mintha csak haza jönnének - mint például az Edda Művek, a Neoton Família, az R-GO, Demjén Ferenc vagy az Irigy Hónaljmirigy és persze még sokan mások.

Velence Korzó ésRomantika Vendégházak - Agárd, Velencei-tó, Látnivalók: Velence Korzó és Velencei szabadstrand, Velence

Szabadstrand


2481 Velence, Tópart u. 47.


A Velencei-tavi térség legnagyobb beruházásainak egyike volt a Velencei-tó Kapuja, Velence Korzó és Szabadstrand turisztikai beruházás. A létesítmény magában foglalja az ország egyik legszebb, legkellemesebb család- és gyermekbarát szabadstrandját. Itt a homokos partról több ponton sétálhatunk a vízbe, így a legkisebbek is bátran pancsolhatnak a part menti sáv sekély vizébe. A sportpályák igazi aktív kikapcsolódást kínálnak a sportkedvelőknek.